Esame ir būkime aktyvūs!

Birštono sporto centro siekiama vizija, strategija ir tikslai apima palankių sąlygų sveikai gyvensenai, kūno kultūrai ir sportui sudarymą, vaikų, jaunimo, suaugusiųjų žmonių laisvalaikio organizavimą. Į tai buvo orientuotas ir tarptautinis projektas, į kurio veiklas buvo įtrauktas Birštono ir Koryčino savivaldybių jaunimas, fizinio lavinimo mokytojai, treneriai.

Projekto veiklas sudarė trys etapai: fizinio lavinimo mokytojų, sporto centrų trenerių patirties mainai, mokymai, abiejų projekte dalyvaujančių savivaldybių vaikų ir jaunimo susitikimai, įvairios  sporto varžybos, fizinio aktyvumo užsiėmimai bei sporto inventoriaus atnaujinimas.

  2018 metų birželio 6-7 dienomis Koryčino savivaldybės Kultūros, sporto ir turizmo centro darbuotojai, treneriai, sporto srities pedagogai viešėjo Birštone ir dalyvavo patirties mainų programoje „Treneriai treneriams”.      Svečiai susipažino su Birštono sporto centro veikla, vykdomomis vaikų, jaunimo, suaugusiųjų bei žmonių su negalia laisvalaikio organizavimo programomis, kūno kultūros ugdymo programomis. Treneriai dalyvavo praktinėje lengvaatlečių treniruotėje Birštono miesto stadione, išbandė keletą sporto srities metodinių priemonių.

Sporto renginiai vaikams ir jaunimui vyko 2018 m. rugsėjo 29-30 dienomis Koryčine ir spalio 13-14 dienomis Birštone. Koryčine vyko futbolo treniruotės, judrieji sportiniai žaidimai, surengta ekskursija po Koryčino apylinkes. Birštono sporto centre vaikams buvo surengtos mokomosios treniruotės moderniais ir kokybiškais treniruokliais, laikantis treniruoklių saugos reikalavimų. Taip pat buvo surengtos draugiškos Koryčio miesto 10-13 metų amžiaus vaikų futbolo ir Birštono sporto centro vaikų U-10 futbolo komandų varžybos, kuriose sportinį meistriškumą demonstravo svečiai iš Koryčino.

Bendra projekto Nr. LT-PL-2S-185 „Mes esame aktyvūs“ vertė – 48 139,00 Eur. Europos regioninės plėtros fondo skiriama lėšų dalis sudaro 85 procentus visos projekto vertės, t. y. 40 918,158 Eur. Projekto partneriai bendrai prie projekto įgyvendinimo prisideda 7 220,85 Eur (15 proc. projekto vertės). Birštono sporto centrui tenkanti Europos Sąjungos lėšų dalis – 26 216,55 Eur, prie projekto įgyvendinimo prisideda 4 626,45 Eur.

Birštono sporto centro informacija

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Scroll to Top